Kantoorruimte huren in Almere

Kantoorruimte huren in Almere

De bruisende stad Almere groeide de afgelopen twintig jaar het snelst van heel Nederland op het gebied van economie, werkgelegenheid en aantal inwoners volgens het CBS. Daarnaast kreeg het prachtige Almere Centrum vorig jaar de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’. Ook het momentum in de kantorenmarkt en de groei in de flexibele kantoorconcepten van Almere neemt toe. Dit komt voornamelijk door ontwikkelingen in en rondom het stationsgebied met als landmark het WTC Almere, het grootste kantoorgebouw van Almere en tevens het hoogste WTC gebouw van de Benelux. In en rondom het WTC zijn inmiddels een aantal operators gevestigd die flexibele kantoorruimte oplossingen bieden binnen de bestaande kantoorpanden. Zo is het al mogelijk om hier te huren vanaf 1 werkplek met een kortlopende huurovereenkomst.

Bekijk onderstaand het meest actuele kantoorruimte aanbod in Almere.

voorraad

Voorraad

leegstand

Leegstand

huurprijs

Markt huurprijs

Transacties

Almere in transformatie

Een belangrijke drager van het momentum vormt de komst van meer woningen. In het stadscentrum en rond het stationsgebied wil de gemeente Almere jaarlijks 100 á 200 woningen toevoegen door middel van nieuwbouw en transformatie van bestaande kantoorpanden. Deze woningen zijn met name bedoeld voor studenten, starters, kleinere huishoudens en expats. Transformatie naar woningen vindt onder meer plaats in het leegkomende roze gebouw De Aardbei aan de Landdrostdreef. Daarnaast worden de Wisselweg 1 en Wisselweg 33 met een oppervlakte van circa 13.500 m² kantoorruimte getransformeerd van kantoorpanden naar woningen. De afname van het aanbod aan kantoorruimte door transformaties is in veel andere Nederlandse steden ook de aanjager geweest van herstel.

Voordelen van kantoorruimte in Almere

De kantoren in het stationsgebied van Almere stad zijn uitstekend bereikbaar vanuit Amsterdam en Schiphol, door de ligging nabij de Rijksweg A6 en het Centraal Station van Almere. Daarnaast heeft het stationsgebied met haar diverse aanbod aan flexibele kantoorruimte een gunstige ligging direct aan het stadscentrum van Almere. Dit zorgt er mede voor dat in het stationsgebied de meeste huurtransacties van Almere plaatsvinden en meerdere gerenommeerde bedrijven zich hier recent hebben gevestigd in flexibele en niet flexibele kantooromgevingen. Ook in Almere- Poort, met tevens een eigen station, zijn er onlangs verschillende nieuwe flexibele kantoorconcepten gevestigd. Zo is het mogelijk om hier een kantoorruimte te huren, een werkplaats of bijvoorbeeld  een opslag box tegen zeer flexibele voorwaarden en scherpe huurprijzen. Er zijn de afgelopen jaren een aantal mooie huurtransacties tot stand gekomen met als voorbeeld; Your Professionals heeft 1.254 m² kantoorruimte gehuurd aan de Rooseveltweg 11. Daarnaast heeft het snel groeiende Ventolines B.V. 710 m² kantoorruimte gehuurd op de 25ste verdieping van het WTC Almere-Centrum. Een andere huurder van kantoorruimte binnen het WTC Almere-Centrum, LeasePlan, breidt uit met circa 1.500 m². Ook Daisyon kies voor uitbreiding van kantoorruimte in het kantoorgebouw Alnovum en verlengt haar huurovereenkomst. In het kantoorgebouw Martinez is een vestiging van het bekende restaurant Loetje geopend met een oppervlakte van circa 800 m².

Perspectief van Almere

De gemeente zal de komende jaren het gebied verder versterken met investeringen in het stationsgebied waaronder de modernisering van het station Almere-Centrum, mede in verband met de organisatie van de Floriade 2022.

De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Almere op onze aanbodpagina

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren AmsterdamKantoorruimte huren Den HaagKantoorruimte huren HoofddorpKantoorruimte huren RotterdamKantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren Amstelveen

Reageren is niet mogelijk