Kantoorruimte huren in Amstelveen

Kantoorruimte huren in Amstelveen

Het Stadshart van Amstelveen is een hoogwaardige kantoorlocatie, gelegen in het centrum van Amstelveen. Door de centrale ligging zijn alle faciliteiten in de directe omgeving, van cafés tot winkels. Daarnaast ligt Amstelveen om de hoek van Amsterdam. Het Amstelveen busstation biedt directe verbindingen naar diverse treinstations in Amsterdam en het is per auto direct bereikbaar via de A9. Hierdoor huren diverse multinationals hier kantoorruimte. Daarnaast zijn diverse kantoorgebouwen recent gerenoveerd tot flexibele kantoorconcepten. Je kunt hier 1 werkplek huren of een vergaderruimte.

Bekijk hier het meest actuele kantoorruimte aanbod in Amstelveen.

Amstelveen in transformatie

De kantorenmarkt in Amstelveen is vanaf de tweede helft van de 20e eeuw in ontwikkeling. Daardoor wordt er voornamelijk kantoorruimte aangeboden in relatief oude kantoorgebouwen. In de afgelopen tien jaar heeft Amstelveen te maken gehad met een hoog leegstandspercentage. Daar kwam de afgelopen jaren verandering in. De leegstand in Amstelveen liep met name terug door grote transformatieprojecten. Afgelopen jaar werd de transformatie aangekondigd van het oude KPMG kantoor, dat ruim zes jaar heeft leeggestaan nadat KPGM naar een nieuw complex vertrok in Amstelveen. In totaal zal 40.000 m² kantoorruimte worden getransformeerd naar appartementen. IT-bedrijf ATOS blijft huurder van het oostelijke deel van het kantoorgebouw. Daarnaast heeft Aspen Real Estate Investments B.V. het kantoorgebouw Parktoren aangekocht van HighBrook Investors. Het 9.870 m² grote kantoorgebouw is volledig gerenoveerd en heeft de beschikking over een energielabel A.

Voordelen van kantoorruimte in Amstelveen

De kantoren in Amstelveen liggen naast Amsterdam en Schiphol en hebben een uitstekende bereikbaarheid door de ligging nabij de A4, A9 en A10. De afgelopen jaren zijn diverse kantoorgebouwen volledig gerenoveerd. Hier worden zowel flexplekken als kantoorruimtes te huur aangeboden. In de centrumachtige buurt Elsrijk ligt de Parktoren, niet ver van het drukke stadscentrum van Amsterdam. Hetzelfde geldt voor het business center aan de Laan van Langerhuize 1. Dit duurzame gebouw biedt alle faciliteiten voor flexibele huurders, van moderne vergaderruimtes tot flexplekken. Er zijn diverse mooie huurtransacties tot stand gekomen in Amstelveen. MPG.today heeft haar huurovereenkomst verlengd aan de Stroombaan 4. Ze huren circa 2.498 m² kantoorruimte verdeeld over de derde en vierde verdieping. HPE is verhuisd van de Stroombaan naar het voormalige kantoorgebouw van modemerk Esprit, die zich gaat vestigen in een pand in de Amsterdamse Houthavens. De nieuwe kantoorruimte heeft een totale oppervlakte van circa 6.000 m² kantoorruimte en is gelegen langs de snelweg A9. Door een verbouwing zal het volledig voldoen aan de huidige eisen voor kantoorruimte. In de directe omgeving zijn onder andere LG en GFK gevestigd.

Perspectief van Amstelveen

Kantoorgebouwen die niet meer voldoen aan de huidige eisen voor kantoorruimte zullen in de toekomst een andere invulling krijgen, voornamelijk woningbouw. De voormalige kantorenstrook aan de Startbaan wordt steeds verder getransformeerd naar woningen. Dit project zal worden voltooid na de transformatie van de kantoorgebouwen aan de Startbaan 8 en 16. Hiermee wil de gemeente van Amstelveen een goede balans creëren tussen wonen en werken.

De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Amstelveen op onze aanbodpagina.

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren AmsterdamKantoorruimte huren HoofddorpKantoorruimte AlmereKantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren Den Haag

Reageren is niet mogelijk