Kantoorruimte huren in Arnhem

Kantoorruimte huren in Arnhem

Arnhem Centraal ontwikkelt zich steeds meer tot een aantrekkelijke vestigingslocatie door de nieuwe multifunctionele invulling. Door transformaties van bestaande kantoorpanden is de totale kantorenvoorraad in het centrum van Arnhem, en specifiek rondom het Centraal Station van Arnhem, gedaald de afgelopen jaren. Voornamelijk verouderde kantorenvoorraad wordt omgezet naar een andere functie. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare kantoorruimte afneemt. Met name het centrum van Arnhem is een populaire locatie voor het huren van kantoorruimte. Door de centrale ligging biedt de omgeving tal van faciliteiten. Daarnaast zal de bereikbaarheid worden verbeterd doordat de reisfrequentie tussen West-Oost wordt verhoogd. De ligging nabij de Ring van Arnhem zorgt ervoor dat de kantoorlocatie ook met de auto uitstekend bereikbaar is.

Bekijk onderstaand het meest actuele kantoorruimte aanbod in Arnhem.

voorraad

Voorraad

Leegstand

huurprijs

Markt huurprijs

beleggingen

Transacties

Arnhem in transformatie

In de verschillende kantoorlocaties van Arnhem is de markt qua aanbod en volume aan het stagneren. In het centrum was de afgelopen jaren een afname van het aantal kantoorpanden van 3.000 vierkante meter. In 2018 werd 17.400 vierkante meter kantoorruimte aangeboden, in 2019 was dit nog maar 14.500 vierkante meter kantoorruimte. Dit betekent een daling van 67%. In de omliggende kantoorlocaties zoals Arnhem-Oost, Arnhem-West, Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid was een afname van circa 14%. Voornamelijk de verouderde kantorenvoorraad wordt omgezet naar een andere functie. Voornamelijk in het centrum zijn veel kantoorpanden getransformeerd naar appartementencomplexen.

Voordelen van kantoorruimte in Arnhem

In het centrum van Arnhem wordt een grote diversiteit aan kantoorruimte aangeboden. In het klassieke en monumentale kantoorpand aan de Eusebiusbuitensingel 7 wordt flexibele kantoorruimte aangeboden vanaf 12 m². Diverse ondernemers uit verschillende sectoren zijn hier gevestigd. Aan de binnenzijde van de Ring Arnhem en op loopafstand van Arnhem Centraal ligt ‘Arnhem Building’. Voor de verhuur zijn wisselende oppervlakten beschikbaar, van circa 200 m² tot circa 1.000 m². Ook het Stationsgebied is steeds meer in trek. Dit wordt bevestigd door de vestiging van de internationale onderneming Hoogwegt. Zij zullen aan de Noordzijde van Station Arnhem Centraal circa 4.300 m² kantoorruimte realiseren voor eigen gebruik. Boven het Centraal Station van Arnhem en in het hart van de stad ligt de Parktoren. Het kantoorgebouw, ontwikkeld door Eurocommerce, is recent aangekocht door Union Street Investments. Het hoogwaardige kantoorgebouw van circa 7.500 m² kantoorruimte is verdeeld over 16 verdiepingen. Het pand is momenteel deels verhuurd aan Regus, IND en ING Bank. Samen met het aangrenzende gebouw Rijntoren maakt het onderdeel uit van het gerevitaliseerde stationsgebied in Arnhem dat is ontworpen door UNStudio.

Perspectief van Arnhem

Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag naar kantoorruimte, met name in het centrum, zullen er nieuwe kantoorgebouwen moeten worden ontwikkeld. Rondom het station Arnhem Centraal is nog ruimte beschikbaar. Begin 2022 zal het gebouw Podium 26 van ABC Plantonwikkeling zichtbaar worden op het Stationsplein. Met twee torens biedt het niet alleen plek voor wonen en winkels, maar ook horeca- en kantoorruimte.

De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Almere op onze aanbodpagina.

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren AlmereKantoorruimte huren AmsterdamKantoorruimte HoofddorpKantoorruimte huren Amstelveen 

Reageren is niet mogelijk