Kantoorruimte huren in Eindhoven

Kantoorruimte huren in Eindhoven

Eindhoven is de op vier na grootste stad in Nederland en biedt kantoorruimte aan op diverse locaties zoals het centrum, de High Tech Campus, Strijp, de Hurk & Lievendaal, Tongelre & Stratum, Woensel en Businesspark Flight Form. Door deze diversiteit trekt Eindhoven een gevarieerde groep huurders aan, van wetenschappelijke en technische bedrijven tot grote multinationals. Ook op het gebied van flexibele kantoorconcepten is stad Eindhoven volop in ontwikkeling. Diverse kantoorgebouwen zijn ingericht als business center waar een representatieve en compleet ingerichte kantoorruimte wordt aangeboden, vanaf 1 werkplek.

Bekijk hier het meest actuele kantoorruimte aanbod in Eindhoven. 

Eindhoven in transformatie

De vraag naar kantoorruimte in Eindhoven neem toe. Daarnaast zijn er steeds meer beleggingen in kantoorgebouwen, ook van internationale beleggers. De Amerikaanse vastgoedinvesteerder Union Street heeft recent het kantoorgebouw gelegen aan de Marconilaan 16 aangekocht in de kantoorlocatie Strijp/Woensel, momenteel grotendeels verhuurd aan IT bedrijf ISAAC. Het aanbod in kantoorruimte in het centrum en Stationsgebied neemt verder af. Daarom worden verouderde kantoorgebouwen herontwikkeld en gerenoveerd. Zo wordt het oude Rabobank kantoorgebouw aan de Fellenoord door OVG herontwikkeld om de Belastingdienst te huisvesten. Andere gebieden hebben juist te maken met hogere leegstandspercentages. In de stadsdelen Tongelre en Stratum vonden relatief weinig transacties plaats de afgelopen jaren.

Voordelen van kantoorruimte in Eindhoven

De stad Eindhoven heeft een grote diversiteit aan kantoorlocaties. De High Tech Campus is een high tech R&D campus en wordt beschouwd als één van de beste locaties in de wereld voor de high tech ontwikkeling en start-ups. De campus is geheel in handen van één eigenaar en opereert met een masterlease van technologiebedrijf Philips. Het voormalige bedrijventerrein gebied Strijp-S wordt ontwikkeld tot een creatieve en innovatieve hotspot met een hoog stedelijk karakter. In het iconische gebouw Evoluon aan de Noord Brabantlaan 1A worden kantoorruimte en flexibele werkplekken te huur aangeboden. Om bedrijven 24/7 door te laten gaan is het gebouw 24 uur per dag toegankelijk. Het centrum van Eindhoven is een populaire kantoorlocatie doordat gebruikers van kantoorgebouwen in deze omgeving gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die het centrum te bieden heeft. Daarnaast ligt het op loopafstand van het trein- en busstation Eindhoven. Ook met de auto is de bereikbaarheid goed door de ligging nabij uitvalswegen met een aansluiting op de A2.  In het kantoorgebouw Fellenoord 200 wordt flexibele kantoorruimte aangeboden. Huurders in de directe omgeving zijn Rabobank, TU/e en Timing. Het Businesspark Flight Forum, gelegen naast Eindhoven Airport, is verdeeld in separate clusters voor bedrijven en kantoren. Flight Forum trekt zowel luchtvaart gebonden als niet-luchtvaart gebonden ondernemingen. Het kantoorgebouw Flight Forum 40 is gesitueerd op Eindhoven Airport. Het heeft een overdekte hoofdingang en biedt kantoorruimtes aan vanaf 7 m² tot 993 m². De ligging maakt het tot een geschikte locatie voor bedrijven met veel internationale connecties.

Perspectief van Eindhoven

Doordat er minder vraag was naar kantoorruimte, zijn veel kantoorgebouwen getransformeerd naar onder andere woningen. Om de situatie van de kantorenmarkt te verbeteren heeft de gemeente het kantorenbeleid vastgelegd in de ‘Kantorenstrategie Eindhoven 2012-2020’. Dit heeft gezorgd voor een stijgende lijn, hoewel het leegstandpercentage nog altijd relatief hoog is.

De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Eindhoven op onze aanbodpagina.

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren BredaKantoorruimte huren RotterdamKantoorruimte huren Den HaagKantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren Arnhem 

Reageren is niet mogelijk